inspiromat - PRACOVNÍ PLOCHA, FOTONÁVODY ATD. Markéta Dominika Kadeřávková

Krémy a polévky

Markéta Dominika Kadeřávková 28.10.2016

ZELENINOVÉ KRÉMY

  • až s dítětem jsem zcela propadla kouzlu tohoto jednoduchého a zdravého jídla
  • jeden druh zeleniny nakrájejte na menší kousky a osmahněte na másle
  • zalijte masovým nebo zeleninovým vývarem (např. domácím hovězím nebo konečněvývarem) a nechte povařit
  • rozmixujte do oblíbené struktury
  • dochuťte bylinkami, můžete zjemnit zakysanou smetanou či zahustit povařeným bramborem s kmínem
  • oblíbené zeleninové krémy: pórkový, brokolicový, květákový, mrkvový, dýňový atd.
  • pórkový krém: tip, co s bílou částí pórku, když zelená padla za vlast v Číně

POLÉVKY