inspiromat - PRACOVNÍ PLOCHA, FOTONÁVODY ATD. Markéta Dominika Kadeřávková

Zelňačka

Markéta Dominika Kadeřávková 7.4.2017

SUROVINY

  • 2 jemnější klobásy 
  • 500g kyselého zelí
  • 4 brambory
  • 1 větší cibule
  • mletá sladká paprika
  • bobkový list
  • kmín
  • 8 kuliček černého pepře
  • sůl dle chuti
  • 2 l vody
  • máslo
  • volitelně zakysaná smetana na zjemnění

RECEPT

  • oloupejte a nakrájejte brambory a cibuli
  • brambory dejte vařit samostatně s kmínem
  • zelí dejte na 30 min vařit s bobkovým listem a pepřem
  • nakrájejte klobásu na kostičky a osmahněte ji na másle spolu s cibulkou
  • odeberte zhruba dvě hrsti brambor, rozmačkejte je na kaši a přidejte do kastrolku se zelím (kvůli zahuštění polévky)
  • zbylé brambory přeceďte a spolu s klobásou a cibulkou také přidejte k ostatním surovinám a krátce povařte
  • ve správné zelňačce by podle lidové moudrosti měla stát lžíce, mě se to podařilo 🙂