inspiromat - PRACOVNÍ PLOCHA, FOTONÁVODY ATD. Markéta Dominika Kadeřávková

Hovězí vývar s játrovými knedlíčky

Markéta Dominika Kadeřávková 5.3.2017

SUROVINY

IMG_20170305_133103IMG_20170304_201023

  • hovězí morkové kosti
  • hovězí žebra s masem
  • mrkev
  • petržel
  • celer
  • cibule
  • libeček, nové koření, bobkový list
  • celý černý pepř, sůl
  • voda

RECEPT

  • kosti necháme 15 min zatáhnout v troubě předehřáté na 220 °C
  • v hrnci na sucho opražíme koření a přidáme očištěnou zeleninu (vcelku) a cibuli
  • přidáme pečené kosti a žebra, zalijeme studenou vodou a přivedeme k varu
  • vaříme asi 5 min, po té plamen ztlumíme a necháme vývar lehce probublávat
  • vývar osolíme a dochutíme bylinkami
  • necháme probublávat minimálně 5 hodin, můžeme nechat i přes noc
  • vývar následně přecedíme přes čtvercovku, obereme kosti a do čirého vývaru přidáme maso
  • hotový vývar skladujeme ve vysterilizovaných sklenicích v lednici 10 dní
  • lze jej také zamrazit nebo zavařit s použitím speciálních víček na zavařování masa
  • do vývaru lze přidat např. kořenovou zeleninu a játrové knedlíčky
  • jako příloha výborně chutná žitný kváskový chléb

IMG_20170305_081444          IMG_20170305_081538

IMG_20170305_082130        IMG_20170305_104915