inspiromat - PRACOVNÍ PLOCHA, FOTONÁVODY ATD. Markéta Dominika Kadeřávková

Jahodová marmeláda dle Kitchenette

Markéta Dominika Kadeřávková 19.6.2017

Jemně pikantní, ale hlavně nepřeslazená a výborná 🙂

Recept převzatý z mého oblíbeného food blogu Kitchenette

SUROVINY

  • 2 kg jahod 
  • 600g medu (použila jsem svůj vlastní bezový)
  • 1 vanilkový lusk
  • 50g citronové šťávy (cca ze dvou citronů)
  • 1 lžičku mořské soli
  • 80g chia semínek
  • 20g másla

 

 

RECEPT

  • nakrájejte jahody a přisypte do hrnce spolu s medem, podélně rozříznutým vanilkovým luskem, citrónovou šťávou a solí
  • zahřejte na středně silný výkon, dobře promíchejte a jakmile začne směs probublávat, stáhněte a za občasného míchání hodinu vařte
  • přidejte chia semínka a máslo, zamíchejte a ještě chvilku nechte probublávat
  • horkou marmeládu rovnou plňte do vysterilizovaných skleniček a otočte víčkem vzhůru, není pak potřeba je zavařovat