Jahodová marmeláda dle Kitchenette
19.6.2017Jemně pikantní, ale hlavně nepřeslazená a výborná 🙂
Recept převzatý z mého oblíbeného food blogu Kitchenette
SUROVINY
- 2 kg jahod
- 600g medu (použila jsem svůj vlastní bezový)
- 1 vanilkový lusk
- 50g citronové šťávy (cca ze dvou citronů)
- 1 lžičku mořské soli
- 80g chia semínek
- 20g másla
RECEPT
- nakrájejte jahody a přisypte do hrnce spolu s medem, podélně rozříznutým vanilkovým luskem, citrónovou šťávou a solí
- zahřejte na středně silný výkon, dobře promíchejte a jakmile začne směs probublávat, stáhněte a za občasného míchání hodinu vařte
- přidejte chia semínka a máslo, zamíchejte a ještě chvilku nechte probublávat
- horkou marmeládu rovnou plňte do vysterilizovaných skleniček a otočte víčkem vzhůru, není pak potřeba je zavařovat