inspiromat - PRACOVNÍ PLOCHA, FOTONÁVODY ATD. Markéta Dominika Kadeřávková

Vietnamské letní závitky Nem cuốn

Markéta Dominika Kadeřávková 19.3.2017

OMÁČKA Nước chẩm („Nuok čam“)

  • hrnek horké vody
  • 2 lžíce rybí omáčky
  • 2 lžíce třtinového cukru
  • 2 lžíce limetkové nebo citrónové šťávy
  • sušená nebo čerstvá chilli paprička
  • 2 stroužky česneku
  • mrkev
  • daikon

 

  • cukr rozpusťte ve vroucí vodě a přidejte rybí omáčku
  • až vše zchladne, tak přidejte limetkovou šťávu, chilli, česnek, mrkev a daikon

ZÁVITKY Nem cuốn

  • rýžový papír
  • vlasové nudle bún
  • ledový salát (pomáhá držet tvar závitků)
  • náplň dle vlastních preferencí, např.
    • čerstvé bylinky dle libosti (koriandr, perilla, vietnamská máta, …)
    • malé krevety
    • na proužky nakrájenou vaječnou omeletu
    • na proužky nakrájenou okurku či papriku. ananas, …
  • vlasové nudle krátce povařte a přeďte
  • krevetky povařte, zbavte tvrdých ocásků a podélně překrojte
  • papír nechte cca 10 vteřin máčet ve vodě a nechte okapat
  • do dolní třetiny papíru položte plátek ledového salátu a na něj hrst nudlí
  • přidejte případné další ingredience
  • zahněte kraje papíru směrem dovnitř a spodní okraj přetáhněte přes náplň
  • závitek PEVNĚ uchopte do obou rukou a snažte se ho zatočit co nejpevněji to půjde