inspiromat - PRACOVNÍ PLOCHA, FOTONÁVODY ATD. Markéta Dominika Kadeřávková

Vepřová paštika

Markéta Dominika Kadeřávková 5.3.2017

SUROVINY

  • 2 kg vepřového bůčkupastika
  • 1 kg vepřových jater
  • 300g vepřového sádla
  • 500g cibule
  • 1 sklenice mléka
  • 3 vejce
  • 4 lžíce hladké mouky
  • pepř, sůl, česnek
  • koření dle libosti (muškátový oříšek + květ, cukr, skořice, citronová kůra, nové koření, …)

RECEPT

  • uvařte bůček a umelte ho
  • umelte syrová játra
  • nasekejte cibuli nadrobno a osmahněte
  • smíchejte dohromady maso, játra, cibulku, sádlo i všechny další suroviny a koření
  • rozmixujte do hladka
  • směsí naplňte vysterilizované skleničky do 3/4
  • dobře zavřené skleničky ponořte do vody a hodinu vařte
  • zavařená paštika má trvanlivost zhruba rok, po otevření uchovávejte v ledničce a spotřebujte do měsíce