Vepřová paštika
Markéta Dominika Kadeřávková
5.3.2017
SUROVINY
- 2 kg vepřového bůčku
- 1 kg vepřových jater
- 300g vepřového sádla
- 500g cibule
- 1 sklenice mléka
- 3 vejce
- 4 lžíce hladké mouky
- pepř, sůl, česnek
- koření dle libosti (muškátový oříšek + květ, cukr, skořice, citronová kůra, nové koření, …)
RECEPT
- uvařte bůček a umelte ho
- umelte syrová játra
- nasekejte cibuli nadrobno a osmahněte
- smíchejte dohromady maso, játra, cibulku, sádlo i všechny další suroviny a koření
- rozmixujte do hladka
- směsí naplňte vysterilizované skleničky do 3/4
- dobře zavřené skleničky ponořte do vody a hodinu vařte
- zavařená paštika má trvanlivost zhruba rok, po otevření uchovávejte v ledničce a spotřebujte do měsíce