Špenátový quiche
28.2.2017SUROVINY
- 500 g hladké špaldové mouky
- kostka másla
- lžička soli
- voda dle potřeby (pár lžic)
- 2 balíčky špenátu (á 400g)
- 2 zakysané smetany (á 250 ml)
- 2 vejce
- sůl a česnek dle chuti
RECEPT
- smíchejte mouku, máslo, vodu a osolte
- vytvořte těsto a vmačkejte ho do trouby s lehce zvýšeným okrajem
- na několika místech propíchněte vidličkou a nechte ztuhnout v ledničce (viz foto)
- smíchejte zbylé suroviny (náplň) dochuťte
- náplň vlijte do těstové formy
- pečte, dokud se náplň nezpevní (na 180°C zhruba hodinu)
- po dopečení nechte zhruba 15 min vychladnout a můžete krájet
- skvěle chutná studený i za tepla
- množství je na klasický plech, na kulatou 24 cm formu stačí polovina
- doporučuji péct z toho většího množství, ze stolu to mizí rychlostí blesku