inspiromat - PRACOVNÍ PLOCHA, FOTONÁVODY ATD. Markéta Dominika Kadeřávková

Pesto z medvědího česneku

Markéta Dominika Kadeřávková 5.3.2017

SUROVINY

  • 150 g medvědího česneku 
  • 10 g mořské soli
  • 100 ml panenského olivového oleje
  • z uvedeného množství jsou 2-3 skleničky od jogurtu

 

 

RECEPT

  • jednotlivé listy česneku proberte a opláchněte studenou vodou 
  • nechte asi půl hodiny okapat na utěrce
  • listy nasekejte na menší kousky a spolu s olejem a solí rozmixujte do hladka
  • hotové pesto nalijte do malých vysterilizovaných skleniček
  • do každé skleničky ještě dejte navrch lžíci oleje
  • pesto lze zavařit nebo uchovávat v ledničce jen tak
  • neotevřené vydrží až dva roky, po otevření je vhodné ho spotřebovat do jednoho měsíce