inspiromat - PRACOVNÍ PLOCHA, FOTONÁVODY ATD. Markéta Dominika Kadeřávková

Mrkvové krekry se sýrem

Markéta Dominika Kadeřávková 28.2.2017

SUROVINY

  • 250 g na jemno strouhané mrkve (=3 střední mrkve)krekry
  • 250 g polohrubé mouky
  • 130 g másla
  • 150 g bílého jogurtu
  • 2 hrsti semínek – slunečnicových nebo sezamových
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • sůl, koření
  • strouhaný sýr výrazné chuti (parmezán, niva, gouda)

 

RECEPT

  • všechny přísady kromě sýra smícháme dohromady
  • vzniklé těsto má podobnou konzistenci jako bramborákové
  • na vymaštěný plech nebo s pečícím papírem rozetřeme placku zhruba 2 mm vysokou
  • nožem rozdělíme těsto na čtverečky, stačí náznak, po upečení půjdou dobře rozlámat
  • posypeme strouhaným sýrem a dáme do trouby předehřáté na 180°C
  • pečeme asi 30 min, z této dávky jsou 2 plechy
  • i když se to nezdá, zas až tak velké množství to není a krekry jsou rychle pryč