Mrkvové krekry se sýrem
28.2.2017SUROVINY
- 250 g na jemno strouhané mrkve (=3 střední mrkve)
- 250 g polohrubé mouky
- 130 g másla
- 150 g bílého jogurtu
- 2 hrsti semínek – slunečnicových nebo sezamových
- 1 lžička prášku do pečiva
- sůl, koření
- strouhaný sýr výrazné chuti (parmezán, niva, gouda)
RECEPT
- všechny přísady kromě sýra smícháme dohromady
- vzniklé těsto má podobnou konzistenci jako bramborákové
- na vymaštěný plech nebo s pečícím papírem rozetřeme placku zhruba 2 mm vysokou
- nožem rozdělíme těsto na čtverečky, stačí náznak, po upečení půjdou dobře rozlámat
- posypeme strouhaným sýrem a dáme do trouby předehřáté na 180°C
- pečeme asi 30 min, z této dávky jsou 2 plechy
- i když se to nezdá, zas až tak velké množství to není a krekry jsou rychle pryč