Mrkvové krekry se sýrem
                                         
                        Markéta Dominika Kadeřávková
                    
                    28.2.2017
                
             
            
                SUROVINY
- 250 g na jemno strouhané mrkve (=3 střední mrkve)

 
- 250 g polohrubé mouky
 
- 130 g másla
 
- 150 g bílého jogurtu
 
- 2 hrsti semínek – slunečnicových nebo sezamových
 
- 1 lžička prášku do pečiva
 
- sůl, koření
 
- strouhaný sýr výrazné chuti (parmezán, niva, gouda)
 
 
RECEPT
- všechny přísady kromě sýra smícháme dohromady
 
- vzniklé těsto má podobnou konzistenci jako bramborákové
 
- na vymaštěný plech nebo s pečícím papírem rozetřeme placku zhruba 2 mm vysokou
 
- nožem rozdělíme těsto na čtverečky, stačí náznak, po upečení půjdou dobře rozlámat
 
- posypeme strouhaným sýrem a dáme do trouby předehřáté na 180°C
 
- pečeme asi 30 min, z této dávky jsou 2 plechy
 
- i když se to nezdá, zas až tak velké množství to není a krekry jsou rychle pryč