inspiromat - PRACOVNÍ PLOCHA, FOTONÁVODY ATD. Markéta Dominika Kadeřávková

Tarte au citron

Markéta Dominika Kadeřávková 15.3.2017

TĚSTO

  • 250g hladké špaldové mouky 
  • 130g másla
  • 1 žloutek
  • 1,5 dl vlažné vody
  • špetka soli
  • špetka cukru
  • sníh: 4 bílky, 30 g moučkového cukru, špetka soli

 

NÁPLŇ

  • 500 ml plnotučného mléka
  • 4 žloutky
  • 35 g hladké špaldové mouky
  • 80 g třtinového cukru
  • 30 g moučkového cukru
  • kůra a šťáva ze 2 citrónů

RECEPT

  • ingredience na těsto smíchejte dohromady a vypracované těsto nechte alespoň hodinu odležet v ledničce
  • odpočaté těsto vmačkejte do formy, vytvořenou cca centimetrovou placku na několika místech propíchejte vidličkou
  • vzniklý korpus nechte předpéct 10 min v troubě předehřáté na 210°C
  • do kastrůlku nalijte mléko, přisypte citrónovou kůru, cukr a mouku
  • vše rozmíchejte a prohřívejte, dokud směs nezíská konzistenci pudinku, pak nechte zchladnout
  • do zchladlé směsi vmíchejte žloutky a šťávu z citrónů
  • náplň pak nalijte na připravené zchladlé těsto a dejte jej znovu péct, tentokrát na 170°C asi 30 minut
  • ušlehejte tuhý sníh, pokryjte s ním celý koláč a dejte dopéct při teplotě 120°C, dokud se na jeho povrchu nevytvoří hnědavá krusta (cca 20 min)