inspiromat - PRACOVNÍ PLOCHA, FOTONÁVODY ATD. Markéta Dominika Kadeřávková

Přesnídávka

Markéta Dominika Kadeřávková 5.3.2017

Inspiraci mám opět od svého velkého vzoru – Jitky.

Pokud máte na zahradě přebytek jablek, jablečná přesnídávka s přídavkem libovolného druhu ovoce je ideálním způsobem na zpracování téměř neomezeného množství jablek.

Nemám ale pocit, že by se výrazně vyplatilo jablka na přesnídávku kupovat – mimo podzim sahám po oblíbené čistě jablečné přesnídávce z řady dm BIO, nebo po alternativách s různými druhy ovoce.

Díky tomuto návodu jsem se také naučila rychle a snadno sterilizovat sklenice nejen na přesnídávky, ale zavařování čehokoli jiného.

  • dobře vymyjte sklenice
  • na plech dejte kus látky a vyskládejte na něj čisté sklenice a víčka
  • naplňte vše vodou o teplotě 80°C
  • opatrně vložte do trouby a nechte 20 min vařit při teplotě nad 80°C
  • po té opatrně vylijte vodu a skleničky nechte vyschnout
  • sterilizuji vždy větší množství skleniček najednou (i do zásoby), vysterilizované skleničky si označuji na dně lihovým fixem

IMG_20170305_090720

IMG_20170305_090742