Přesnídávka
5.3.2017Inspiraci mám opět od svého velkého vzoru – Jitky.
Pokud máte na zahradě přebytek jablek, jablečná přesnídávka s přídavkem libovolného druhu ovoce je ideálním způsobem na zpracování téměř neomezeného množství jablek.
Nemám ale pocit, že by se výrazně vyplatilo jablka na přesnídávku kupovat – mimo podzim sahám po oblíbené čistě jablečné přesnídávce z řady dm BIO, nebo po alternativách s různými druhy ovoce.
Díky tomuto návodu jsem se také naučila rychle a snadno sterilizovat sklenice nejen na přesnídávky, ale zavařování čehokoli jiného.
- dobře vymyjte sklenice
- na plech dejte kus látky a vyskládejte na něj čisté sklenice a víčka
- naplňte vše vodou o teplotě 80°C
- opatrně vložte do trouby a nechte 20 min vařit při teplotě nad 80°C
- po té opatrně vylijte vodu a skleničky nechte vyschnout
- sterilizuji vždy větší množství skleniček najednou (i do zásoby), vysterilizované skleničky si označuji na dně lihovým fixem