inspiromat - PRACOVNÍ PLOCHA, FOTONÁVODY ATD. Markéta Dominika Kadeřávková

Perníčky

Markéta Dominika Kadeřávková 5.3.2017

Osvědčený recept paní Brydové používám už roky a nemůžu si ho vynachválit.

Perníčky jsou skutečně ihned měkké, ideální pro nestíhavky 🙂

SUROVINY

  • 500g hladké moukyIMG_20161223_165426
  • 200g moučkového cukru
  • 5 lžic medu
  • 100g másla nebo Hery
  • 2 vejce
  • 2 lžíce kakaa
  • 2 kávové lžičky koření do perníku
  • lžička sody
  • 1/4 prášku do perníku
  • poleva na zdobení: 1 bílek, 140g prosátého moučkového cukru, 1 lžička solamylu a pár kapek citronové šťávy

RECEPT

  • vyválejte a vykrájejte tvary dle chuti a nálady
  • pečte v troubě předehřáté na 180 °C asi 8 minut
  • po vytažení z trouby ihned potřete rozšlehaným žloutkem
  • pokud chcete perníčky barevné, přidejte barvivo do žloutku na potření (stačí špetka)
  • po vychladnutí zdobte dobře rozmixovanou polevou