Perníčky
5.3.2017Osvědčený recept paní Brydové používám už roky a nemůžu si ho vynachválit.
Perníčky jsou skutečně ihned měkké, ideální pro nestíhavky 🙂
SUROVINY
- 500g hladké mouky
- 200g moučkového cukru
- 5 lžic medu
- 100g másla nebo Hery
- 2 vejce
- 2 lžíce kakaa
- 2 kávové lžičky koření do perníku
- lžička sody
- 1/4 prášku do perníku
- poleva na zdobení: 1 bílek, 140g prosátého moučkového cukru, 1 lžička solamylu a pár kapek citronové šťávy
RECEPT
- vyválejte a vykrájejte tvary dle chuti a nálady
- pečte v troubě předehřáté na 180 °C asi 8 minut
- po vytažení z trouby ihned potřete rozšlehaným žloutkem
- pokud chcete perníčky barevné, přidejte barvivo do žloutku na potření (stačí špetka)
- po vychladnutí zdobte dobře rozmixovanou polevou