inspiromat - PRACOVNÍ PLOCHA, FOTONÁVODY ATD. Markéta Dominika Kadeřávková

Čokoládový dort z červené řepy

Markéta Dominika Kadeřávková 30.10.2016

SUROVINY

  • 4 červené řepy, oloupané a nakrájené na kousky široké asi 5 cmimg_20161024_132446_1
  • 2 hrnky hladké mouky
  • 1 a 1/2 hrnku cukru
  • 1/2 hrnku holandského kakaa
  • 1 a 1/2 lžičky jedlé sody
  • 1 lžička soli
  • 2 velká vejce
  • 3/4 hrnku teplé vody
  • 1/4 hrnku slunečnicového oleje
  • 1 lžička vanilkového extraktu

RECEPT

  • oloupejte červenou řepu a nakrájejte na kousky široké asi 5 cm
  • vařte na mírném plameni do změknutí, pak slijte vodu a řepu rozmixujte dohladka
  • předehřejte troubu na 180 °C a ve velké míse smíchejte všechny suroviny
  • pečte v předehřáté troubě asi 45 minut, dokud špejle není po zanoření do středu dortu čistá
  • pak vyndejte z trouby a nechte ve formě zchladnout
  • zcela vychladlý dort lze ozdobit např. čokoládovou polevou či kousky červené řepy