Čokoládový dort z červené řepy
Markéta Dominika Kadeřávková
30.10.2016
SUROVINY
- 4 červené řepy, oloupané a nakrájené na kousky široké asi 5 cm
- 2 hrnky hladké mouky
- 1 a 1/2 hrnku cukru
- 1/2 hrnku holandského kakaa
- 1 a 1/2 lžičky jedlé sody
- 1 lžička soli
- 2 velká vejce
- 3/4 hrnku teplé vody
- 1/4 hrnku slunečnicového oleje
- 1 lžička vanilkového extraktu
RECEPT
- oloupejte červenou řepu a nakrájejte na kousky široké asi 5 cm
- vařte na mírném plameni do změknutí, pak slijte vodu a řepu rozmixujte dohladka
- předehřejte troubu na 180 °C a ve velké míse smíchejte všechny suroviny
- pečte v předehřáté troubě asi 45 minut, dokud špejle není po zanoření do středu dortu čistá
- pak vyndejte z trouby a nechte ve formě zchladnout
- zcela vychladlý dort lze ozdobit např. čokoládovou polevou či kousky červené řepy