inspiromat - PRACOVNÍ PLOCHA, FOTONÁVODY ATD. Markéta Dominika Kadeřávková

Salát se ztraceným vejcem

Markéta Dominika Kadeřávková 6.3.2017

SUROVINY

  • ledový nebo římský salát vejcem
  • rajčata
  • parmezán
  • rajčátka
  • 2 vejce
  • olivový olej
  • sůl a pepř
  • voda a ocet

RECEPT

  • salátové listy operte a natrhejte
  • rajčátka nakrájejte na drobné kousky
  • dochuťte olejem, osolte, opepřete
  • do většího hrnce vlijte vodu, až se začne vařit, přidejte trochu octa
  • vytvořte ve vodě vír a vlijte postupně vajíčka (díky víru se bílek obalí kolem žloutku a vajíčko zůstane kompletní
  • vařte tři minuty (žloutek uvnitř musí zůstat tekutý)
  • vyjměte vajíčko a položte ho na salát
  • mírně nařízněte, aby trocha žloutku vytekla na zeleninu