inspiromat - PRACOVNÍ PLOCHA, FOTONÁVODY ATD. Markéta Dominika Kadeřávková

Caesar salát

Markéta Dominika Kadeřávková 6.3.2017

SUROVINY

  • římský salát
  • kuřecí prsa
  • toastový chleba
  • hrst nastrouhaného/na kostičky nakrájeného parmezánu
  • sůl a pepř

ZÁLIVKA

  • 2 žloutky
  • šťáva z jednoho citronu
  • (2 ančovičky – nedávám, doma je nikdo nejí)
  • 3 lžičky dijonské hořčice
  • 150 ml olivového oleje
  • lžička strouhaného parmezánu

RECEPT

  • salát natrhejte na kousky a suroviny na zálivku smíchejte dohromady
  • na oleji opečte několik stroužků česneku a vyhoďte je
  • nakrájejte toastový chléb na kostičky a na ovoněném oleji osmahněte dozlatova
  • opečte na kostičky nakrájené kuřecí maso
  • salát promíchejte se zálivkou, ať jsou všechny listy krásně obalené
  • přisypte kuřecí kousky, hrst parmezánu a chlebové krutony