Caesar salát
Markéta Dominika Kadeřávková
6.3.2017
SUROVINY
- římský salát
- kuřecí prsa
- toastový chleba
- hrst nastrouhaného/na kostičky nakrájeného parmezánu
- sůl a pepř
ZÁLIVKA
- 2 žloutky
- šťáva z jednoho citronu
- (2 ančovičky – nedávám, doma je nikdo nejí)
- 3 lžičky dijonské hořčice
- 150 ml olivového oleje
- lžička strouhaného parmezánu
RECEPT
- salát natrhejte na kousky a suroviny na zálivku smíchejte dohromady
- na oleji opečte několik stroužků česneku a vyhoďte je
- nakrájejte toastový chléb na kostičky a na ovoněném oleji osmahněte dozlatova
- opečte na kostičky nakrájené kuřecí maso
- salát promíchejte se zálivkou, ať jsou všechny listy krásně obalené
- přisypte kuřecí kousky, hrst parmezánu a chlebové krutony