inspiromat - PRACOVNÍ PLOCHA, FOTONÁVODY ATD. Markéta Dominika Kadeřávková

Zeleninový vývar

Markéta Dominika Kadeřávková 8.7.2017

SUROVINY

  • kořenová zelenina (mrkev, petržel, celer) 
  • 1 cibule + volitelně čisté slupky navíc
  • česnek
  • sůl
  • pepř
  • bobkový list
  • nové koření
  • libeček
  • voda

RECEPT

  • zeleninu očistěte a nakrájejte na stejně velké kusy
  • cibuli omyjte, překrojte na čtvrtinu a vložte do hrnce i se slupkou (dodá vývaru hezkou tmavou barvu)
  • okořeňte dle libosti
  • zalijte vodou po okraj hrnce
  • pomalte asi 4 hodiny na high
  • když je vývar hotový, přeceďte ho přes plátýnko do vysterilizovaných sklenic nebo rovnou použijte