inspiromat - PRACOVNÍ PLOCHA, FOTONÁVODY ATD. Markéta Dominika Kadeřávková

Vaječný koňak

Markéta Dominika Kadeřávková 28.2.2017

Snad každá rodina má ten svůj jediný správný recept na pořádný vaječňák 🙂

Mě vyhovují tyto poměry surovin – koňak není ani příliš silný, ani příliš přeslazený.

SUROVINY

  • 3 žloutky
  • 1 vanilkový lusk
  • 180 ml rumu
  • 1 plechovka salka

RECEPT

  • žloutky šlehejte do pěny, přidejte zrníčka vanilkykonak
  • vyškrabané lusky použijte na výrobu vanilkového extraktu
  • ke žloutkům přidejte salko a šlehejte dalších 3-5 min
  • (čím déle budete šlehat, tím bude výsledný koňak jemnější)
  • postupně zašlehávejte rum
  • koňak vlijte do vysterilizovaných lahví a uchovávejte v ledničce