Žampiony plněné nivou a slaninou
Markéta Dominika Kadeřávková
28.2.2017
SUROVINY
- brambory
- větší žampiony
- sýr Niva
- anglická slanina
- olivový olej
- máslo
- česnek
- cibule
- rozmarýn
- sůl
- pepř
RECEPT
- brambory omyjeme, (oloupeme), nakrájíme na čtvrtky a uvaříme v osolené vodě s kmínem do měkka
- žampiony očistíme, z hlavy sloupneme blánu a nohy nasekáme na drobno
- v kastrolu krátce opražíme na kostičky nakrájenou slaninu a cibulku, přidáme žampionové nožičky a krátce je podusíme
- přidáme rozdrobenou nivu, dochutíme česnekem a rozmarýnem
- žampionové hlavičky naplníme sýrovou směsí
- do pekáčku naskládáme plněné žampionové hlavičky, na plech s máslem uvařené brambory
- obojí dáme do trouby předehřáté na 180 °C a pečeme zhruba 30 minut