Ratatouille salsa
Markéta Dominika Kadeřávková
8.7.2017
SUROVINY
- 1,5 kg rajčat
- 3 mladé cuketky
- 1 lilek
- 1 velká mrkev
- 1 velká cibule
- 3 stroužky česneku
- 2 lžíce olivového oleje
- sůl a třtinový cukr podle chuti
- čerstvá bazalka
RECEPT
- očištěnou zeleninu nakrájejte na podobně velké kostky
- vložte do pomalého hrnce, přidejte sůl a olej
- na vyšší stupeň (high) pomalte asi 4 hodiny
- hotovou směs nahrubo rozmixujte a plňte s ní vysterilizované skleničky
- nezavařená vydrží omáčka v ledničce cca 4 dny
- pokud ještě horké skleničky otočíte víčkem dolů nebo zavaříte 20 min na 80°C, vydrží i mimo ledničku několik týdnů