inspiromat - PRACOVNÍ PLOCHA, FOTONÁVODY ATD. Markéta Dominika Kadeřávková

Čínské smailíky

Markéta Dominika Kadeřávková 28.2.2017

Nejoblíbenější večeře, rychlá, zdravá, barevná a v létě i poměrně levná.

SUROVINY

  • mrkevsmailikove
  • červená paprika
  • pórek (zelená část)
  • vepřové maso
  • kešu oříšky
  • sojová omáčka
  • olivový olej
  • basmati rýže
  • oblíbené koření na vepřové maso

RECEPT

  • v osolené vodě dejte vařit rýži
  • vepřové maso okořeňte dle chuti a osmahněte na grilovací pánvi
  • nakrájejte mrkev na půlkolečka a osmahněte v hluboké pánvi
  • když začne měknout, stáhněte plamen a přidejte sojovou omáčku
  • přisypte kešu oříšky
  • nakrájejte červenou papriku, přidejte k mrvi a opékejte 2 minuty
  • nakrájejte zelenou část pórku, přidejte k zelenině, přikryjte pokličkou a nechte 2 minuty prohřát
  • dle osobních preferencí podávejte maso, rýži a zeleninu na talíři zvlášť, nebo vše smíchejte dohromady