Čínské smailíky
28.2.2017Nejoblíbenější večeře, rychlá, zdravá, barevná a v létě i poměrně levná.
SUROVINY
- mrkev
- červená paprika
- pórek (zelená část)
- vepřové maso
- kešu oříšky
- sojová omáčka
- olivový olej
- basmati rýže
- oblíbené koření na vepřové maso
RECEPT
- v osolené vodě dejte vařit rýži
- vepřové maso okořeňte dle chuti a osmahněte na grilovací pánvi
- nakrájejte mrkev na půlkolečka a osmahněte v hluboké pánvi
- když začne měknout, stáhněte plamen a přidejte sojovou omáčku
- přisypte kešu oříšky
- nakrájejte červenou papriku, přidejte k mrvi a opékejte 2 minuty
- nakrájejte zelenou část pórku, přidejte k zelenině, přikryjte pokličkou a nechte 2 minuty prohřát
- dle osobních preferencí podávejte maso, rýži a zeleninu na talíři zvlášť, nebo vše smíchejte dohromady