inspiromat - PRACOVNÍ PLOCHA, FOTONÁVODY ATD. Markéta Dominika Kadeřávková

Celozrnné gnocchi s nivo-česneko-smetanovou omáčkou

Markéta Dominika Kadeřávková 15.3.2017

SUROVINY

  • 6 větších brambor 
  • hrnek mléka
  • 2-3 hrnky celozrnné špaldové mouky
  • 1 vejce
  • česnek
  • niva
  • smetana na vaření
  • sůl a pepř

RECEPT

  • brambory oloupejte, překrojte na půl a uvařte ve velmi slabě osolené vodě
  • uvařené brambory rozšťouchejte šťouchadlem na kaši
  • do bramborové „kaše“ přidejte vajíčko, mléko, mouku a promíchejte; pokud se těsto bude moc lepit, přidávejte mouku
  • s moukou opatrně, pokud jí bude moc, gnocchi ztratí svou „mazlavost“ a bramborovou chuť a jsou tužší
  • z těstíčka lžičkou vykrajujte gnocchi a odkládejte je na pomoučené prkénko
  • mezitím dejte vařit vodu ve větším hrnci a do vroucí vody sypejte vaše výtvory (všechny ideálně ve stejnou dobu)
  • na hlubší pánev nalijte smetanu a přidejte nastrouhanou nivu a česnek, promíchejte a mírně povařte
  • když gnocchi vyplavou na povrch, nechte je ještě pár minut plavat, pak vyndejte a nechte odkapat
  • zalijte je omáčkou, případně dochuťte solí a pepřem