inspiromat - PRACOVNÍ PLOCHA, FOTONÁVODY ATD. Markéta Dominika Kadeřávková

Brynzové halušky se slaninou

Markéta Dominika Kadeřávková 8.7.2017

SUROVINY

  • 1,5 hrnku polohrubé mouky 
  • 7 středně velkých brambor
  • 1 lžička soli
  • 200 g zakysané smetany
  • 200 g bryndzy
  • 300g slaniny

 

 

 

RECEPT

  • syrové brambory nastrouhejte a smíchejte s moukou, těsto by mělo být lehce lepkavé
  • do vroucí osolené vody přes haluškovník protlačujte malé nočky (na etapy)
  • po vyplavání na povrch nechte ještě minutu až dvě vařit, po té propláchněte studenou vodou a nechte okapat
  • mezitím si v misce do hladka vymíchejte smetanu s bryndzou
  • na pánvičce vyškvařte na kostičky nakrájenou slaninu
  • vše smíchejte dohromady a podávejte, hotové jídlo ještě lehce omastěte vypečeným tukem, dodá jídlu šmrnc