inspiromat - PRACOVNÍ PLOCHA, FOTONÁVODY ATD. Markéta Dominika Kadeřávková

Bramborové knedlíky s červeným zelím a uzeným masem

Markéta Dominika Kadeřávková 15.3.2017

SUROVINY

  • 800 g brambor 
  • 300 g uzené krkovičky
  • 200 g mouky
  • 80 g krupičky
  • 1 vejce
  • sůl
  • zelí (vřele doporučuji červené zelí Efko)
  • cibule
  • olej

RECEPT

  • brambory uvařte ve slupce doměkka a nechte úplně vychladnout
  • uzené maso vařte asi 20 minut, nechte vychladnout a nakrájejte na drobné kostičky
  • vychladlé brambory oloupejte a nastrouhejte, přisypte k nim mouku a krupičku, přidejte vejce, sůl a vypracujte těsto
  • kostičkami masa naplňte bramborové knedlíky a vařte v osolené vodě
  • na pánvičce rozpalte olej a osmahněte nadrobno nakrájenou cibulku
  • červené zelí prohřejte v hlubší pánvi (výše uvedené zelí není třeba ničím dochucovat)