Bramborové knedlíky s červeným zelím a uzeným masem
Markéta Dominika Kadeřávková
15.3.2017
SUROVINY
- 800 g brambor
- 300 g uzené krkovičky
- 200 g mouky
- 80 g krupičky
- 1 vejce
- sůl
- zelí (vřele doporučuji červené zelí Efko)
- cibule
- olej
RECEPT
- brambory uvařte ve slupce doměkka a nechte úplně vychladnout
- uzené maso vařte asi 20 minut, nechte vychladnout a nakrájejte na drobné kostičky
- vychladlé brambory oloupejte a nastrouhejte, přisypte k nim mouku a krupičku, přidejte vejce, sůl a vypracujte těsto
- kostičkami masa naplňte bramborové knedlíky a vařte v osolené vodě
- na pánvičce rozpalte olej a osmahněte nadrobno nakrájenou cibulku
- červené zelí prohřejte v hlubší pánvi (výše uvedené zelí není třeba ničím dochucovat)