inspiromat - PRACOVNÍ PLOCHA, FOTONÁVODY ATD. Markéta Dominika Kadeřávková

Ratatouille salsa

Markéta Dominika Kadeřávková 8.7.2017

SUROVINY

  • 1,5 kg rajčat 
  • 3 mladé cuketky
  • 1 lilek
  • 1 velká mrkev
  • 1 velká cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • sůl a třtinový cukr podle chuti
  • čerstvá bazalka

RECEPT

  • očištěnou zeleninu nakrájejte na podobně velké kostky 
  • vložte do pomalého hrnce, přidejte sůl a olej
  • na vyšší stupeň (high) pomalte asi 4 hodiny
  • hotovou směs nahrubo rozmixujte a plňte s ní vysterilizované skleničky
  • nezavařená vydrží omáčka v ledničce cca 4 dny
  • pokud ještě horké skleničky otočíte víčkem dolů nebo zavaříte 20 min na 80°C, vydrží i mimo ledničku několik týdnů