Hovězí guláš z pomalého hrnce
19.6.2017SUROVINY
- 600 g hovězího (předního) na guláš
- 3 menší cibule
- gulášové koření od Antonína
- voda
- 2 lžíce másla
- 1 lžíce mouky
- volitelně: česnek, cibule, sůl, pepř atd.
RECEPT
- nakrájejte cibulku nadrobno a osmahněte na pánvičce na plotně
- nakrájejte maso na menší kostky
- osmahnutou cibulku i maso vložte do hrnce, zalijte vodou tak, aby maso bylo téměř ponořené a okořeňte
- nastavte si hrnec na I. stupeň na 8-10h nebo na II. stupeň na 6-7h
- zhruba půl hodiny před koncem přidejte mouku rozmíchanou v troše vody, dochuťte a nechte zbylých 30 minut vařit
- podávejte s chlebem nebo houskovým knedlíkem