inspiromat - PRACOVNÍ PLOCHA, FOTONÁVODY ATD. Markéta Dominika Kadeřávková

Hovězí guláš z pomalého hrnce

Markéta Dominika Kadeřávková 19.6.2017

SUROVINY

  • 600 g hovězího (předního) na guláš 
  • 3 menší cibule
  • gulášové koření od Antonína
  • voda
  • 2 lžíce másla
  • 1 lžíce mouky
  • volitelně: česnek, cibule, sůl, pepř atd.

 

 

RECEPT

  • nakrájejte cibulku nadrobno a osmahněte na pánvičce na plotně
  • nakrájejte maso na menší kostky
  • osmahnutou cibulku i maso vložte do hrnce, zalijte vodou tak, aby maso bylo téměř ponořené a okořeňte
  • nastavte si hrnec na I. stupeň na 8-10h nebo na II. stupeň na 6-7h
  • zhruba půl hodiny před koncem přidejte mouku rozmíchanou v troše vody, dochuťte a nechte zbylých 30 minut vařit
  • podávejte s chlebem nebo houskovým knedlíkem