inspiromat - PRACOVNÍ PLOCHA, FOTONÁVODY ATD. Markéta Dominika Kadeřávková

Panna Cotta

Markéta Dominika Kadeřávková 6.3.2017

SUROVINY

  • 500 ml smetany ke šlehánípana
  • 6 plátků želatiny
  • 40 g třtinového cukru
  • 1 vanilkový lusk
  • borůvky (nebo jiné drobné ovoce na ozdobu)
  • velmi dobrý recept nabízí také Florentýna

 

 

RECEPT

  • plátky želatiny po jednom naskládejte do misky se studenou vodou a nechte je máčet asi 3 minuty, aby nabobtnaly
  • v kastrolu zahřejte smetanu s cukrem a dření z vanilkového lusku (prázdný lusk využijete na výrobu vanilkového extraktu)
  • nabobtnanou želatinu lehce vyždímejte a zalijte zhruba 100 ml horké smetany
  • dobře rozmíchejte metličkou, nalijte ji zpět do kastrůlku ke zbylé smetaně a opět rozmíchejte (už nevařte)
  • směs nalijte do misek, které jste předtím důkladně vypláchli studenou vodou (dezert pak půjde lépe vyklopit)
  • nechte ztuhnout v ledničce min. 4 hodiny, ideálně přes noc
  • ráno ozdobte ovocem