Panna Cotta
6.3.2017SUROVINY
- 500 ml smetany ke šlehání
- 6 plátků želatiny
- 40 g třtinového cukru
- 1 vanilkový lusk
- borůvky (nebo jiné drobné ovoce na ozdobu)
- velmi dobrý recept nabízí také Florentýna
RECEPT
- plátky želatiny po jednom naskládejte do misky se studenou vodou a nechte je máčet asi 3 minuty, aby nabobtnaly
- v kastrolu zahřejte smetanu s cukrem a dření z vanilkového lusku (prázdný lusk využijete na výrobu vanilkového extraktu)
- nabobtnanou želatinu lehce vyždímejte a zalijte zhruba 100 ml horké smetany
- dobře rozmíchejte metličkou, nalijte ji zpět do kastrůlku ke zbylé smetaně a opět rozmíchejte (už nevařte)
- směs nalijte do misek, které jste předtím důkladně vypláchli studenou vodou (dezert pak půjde lépe vyklopit)
- nechte ztuhnout v ledničce min. 4 hodiny, ideálně přes noc
- ráno ozdobte ovocem