inspiromat - PRACOVNÍ PLOCHA, FOTONÁVODY ATD. Markéta Dominika Kadeřávková

Špenátový quiche

Markéta Dominika Kadeřávková 28.2.2017

SUROVINY

  • 500 g hladké špaldové mouky
  • kostka másla
  • lžička soli
  • voda dle potřeby (pár lžic)
  • 2 balíčky špenátu (á 400g)
  • 2 zakysané smetany (á 250 ml)
  • 2 vejce
  • sůl a česnek dle chuti

RECEPT

  • smíchejte mouku, máslo, vodu a osolte
  • vytvořte těsto a vmačkejte ho do trouby s lehce zvýšeným okrajem IMG_20170216_072135
  • na několika místech propíchněte vidličkou a nechte ztuhnout v ledničce (viz foto)
  • smíchejte zbylé suroviny (náplň) dochuťte
  • náplň vlijte do těstové formy
  • pečte, dokud se náplň nezpevní (na 180°C zhruba hodinu)
  • po dopečení nechte zhruba 15 min vychladnout a můžete krájet
  • skvěle chutná studený i za tepla
  • množství je na klasický plech, na kulatou 24 cm formu stačí polovina
  • doporučuji péct z toho většího množství, ze stolu to mizí rychlostí blesku