inspiromat - PRACOVNÍ PLOCHA, FOTONÁVODY ATD. Markéta Dominika Kadeřávková

Rebarborová marmeláda

Markéta Dominika Kadeřávková 26.2.2017

SUROVINY

  • 2 kg rebarbory
  • rebarborova_marmelada250 ml vody
  • šťáva ze dvou citronů
  • zázvor (cca 10 cm kousek)
  • 2 kg cukru
  • 4 lžíce jemně nasekané máty

 

RECEPT

  • oloupejte rebarboru, nakrájejte na cca 1 cm velké kousky a vložte do hrnce
  • zalijte vodou (nedávat víc, rebarbora je sama o sobě dost vodnatá) a povařte na mírném ohni
  • přidejte na větší kousky nakrájený oloupaný zázvor a vařte do změknutí rebarbory
  • odstraňte zázvor, přidejte cukr a vařte na mírném plameni do zhoustnutí
  • rozmixujte směs, přidejte nasekanou mátu a dobře promíchejte
  • horkou marmeládou plňte vysterilizované sklenice, zavíčkujte a otočte dnem vzhůru