Brynzové halušky se slaninou
8.7.2017SUROVINY
- 1,5 hrnku polohrubé mouky
- 7 středně velkých brambor
- 1 lžička soli
- 200 g zakysané smetany
- 200 g bryndzy
- 300g slaniny
RECEPT
- syrové brambory nastrouhejte a smíchejte s moukou, těsto by mělo být lehce lepkavé
- do vroucí osolené vody přes haluškovník protlačujte malé nočky (na etapy)
- po vyplavání na povrch nechte ještě minutu až dvě vařit, po té propláchněte studenou vodou a nechte okapat
- mezitím si v misce do hladka vymíchejte smetanu s bryndzou
- na pánvičce vyškvařte na kostičky nakrájenou slaninu
- vše smíchejte dohromady a podávejte, hotové jídlo ještě lehce omastěte vypečeným tukem, dodá jídlu šmrnc